Oliver From Earth: Szörnyek (Pilinszky János megzenésített verse)



A Kertész Imre Intézet, Pilinszky 100 programsorozatának keretében, tavaly májusban hirdetett versmegzenésítési pályázatot, amelyre számos zenei stílusban, kimagaslóan sok, csaknem 200 pályamű érkezett.
Pilinszky János Téli ég alatt című versét zenésítette meg a Pilinszky Másként III. helyezettje, a Barabás Dávid – Patocska Olivér alkotópáros.
A nyertesek pénzdíjat, könyvcsomagot és egy videóklip forgatást nyertek, amelyet a Kertész Imre Intézetben készíthettek el tavaly novemberben.
Rendező: Mák Roland Pilinszky János: Téli ég alatt Cholnoky Tamásnak Fejem fölé a csillagok jeges tüzet kavarnak, az irgalmatlan ég alatt hanyattdölök a falnak. A szomorúság tétován kicsordul árva számon. Mivé is lett az anyatej? Beszennyezem kabátom. Akár a kő, olyan vagyok, mindegy mi jön, csak jöjjön. Oly engedelmes, jó leszek, végig esem a földön. Tovább nem ámitom magam, nincsen ki megsegítsen, nem vált meg semmi szenvedés, nem véd meg semmi isten. Ennél már semmi nem lehet se egyszerűbb, se szörnyebb: lassan megindulnak felém a bibliai szörnyek.
Kedveléshez, hozzászóláshoz jelentkezz be Facebook-fiókodba!

   ➥ FRISS KIEMELT KORTÁRS VERS