MVDH - Queen #szépirodalmi #publicisztikai pályázat



A MARADOK #VERS #DAL HÁLÓ hírlevél és irodalmi portál szépirodalmi | publicisztikai pályázatot hirdet a Queen zenekar munkássága előtt tisztelegve.

Noha fő profilunk szerint versek, versdalok közlésére vállalkoztunk, fontosnak tartjuk, hogy a kiemelkedő és maradandó értéket képviselő zenészek, zenekarok munkásságról méltóképpen megemlékezzünk, azok hatását, örökségét őrizzük és tovább örökítsük.

Jelen esetben a fentieket egy kortárs szerzeményekből álló antológia összeállításával szeretnénk megvalósítani, melyet a pályázatunkra beérkező legjobbnak ítélt szépirodalmi és publicisztikai alkotásokból tervezünk összeállítani.

Az első három helyezettet kiemelve, nevesítve helyezetteket is hirdetünk, a nyertes pályaműveket pedig közöljük a MARADOK #VERS #ĐAL HÁLÓ hírlevelében és portál oldalán is. (A helyezetteket nem műfajonként, hanem a pályázat egészét tekintve választjuk ki!)

 

Ezen felül az első 3 helyezett pénzjutalomban is részesül az alábbiak szerint:

 

1. helyezett: 20 000 Ft.

2. helyezett: 15 000 Ft.

3. helyezett: 10 000 Ft.


***

Az antológiából a pályázat lezárta után, előrendelés keretén belül lehet majd rendelni 2800 Ft + postaköltség (utóbbi összegét a rendelési időszakban fogjuk ismertetni) darabáron.

Várható megjelenés: 2023. június első hete.


***

A pályázatra nevezni lehet a Queen zenekar valamely dalával, dalszövegével, albumával, történetével, zenei korszakával, tagjával kapcsolatos

 

• saját verssel, versreflexióval,

• dalszöveg fordítással,

• esszével (történeti, zenei elemzés - például Queen a 70-es években stb.),
• tanulmány (hosszabb terjedelmű elemzés - például Freddie Mercury szólókarrierje stb.)

• kritikával (például valamelyik album kritikája, vagy Queen filmzene, Queen film kritikája),

• recenzióval (például életrajzi könyv elemzése),

• koncert beszámolóval (például saját élmény, felvételen látott élmény),

• naplóval (saját, életemhez köthető élmény - például a Queennek köszönhetem, hogy...),

• cikkel (például az Index.hu cikke: A legenda, aki milliókat inspirált)

 

Mit jelent ez pontosan? A Queen a világ egyik legnagyobb hatású és legnépszerűbb zenekara a zenetörténetben. Gyakorlatilag mindenkinek van hozzá fűződő emléke, élménye, rajongói- vagy szakértői ismerete, véleménye. Egyszerűen ezekre vagyunk kíváncsiak.

A pályázat egyik fő, témaindító kérdése tehát ez lehet: Mit jelent számomra (és / vagy számunkra, a jövő generáció számára) a Queen?

Kicsit szakmaibb szempontból, továbbfűzve pedig ezek: Mit érdemes a zenekarról tudnunk? Mi állhat a legenda hátterében? Mitől példaértékű a zenekar munkássága? Milyen hatást fejtett ki a Queen a zenekultúrára? stb.

Mivel a témakör igen sokrétű, szerteágazó és maximális teret enged a pályázói fantáziának minden megközelítés érdekes lehet. Nincs tehát rossz témaválasztás, legfeljebb kevéssé sikerült témafeldolgozás.

 

***

 

Térbeli, nyelvi feltételek: A pályázatra Magyarországon területén élő, magyar nyelven alkotó szerzők szerzeményeit várjuk.

 

Terjedelmi korlátok, formai követelmények: A pályázatra szánt írásműveket word dokumentumban kell elküldeni a maradokversdalhalo@gmail.com email címre az üzenet tárgyába Queen pályázat tárgyat megadva.

Egy-egy pályamű maximális terjedelme nem lehet hosszabb 3 A/4-es oldalnál (kivételt jelentenek ez alól a tanulmányok, melyek maximális hossza 8 A/4-es oldal lehet), a betűtípusnak Times New Romannak kell lennie, 12-es betűmérettel, normál sortávolsággal. A margókra vonatkozóan a Word alapbeállításai az irányadóak – tehát ezen nem kell változtatni!

A pályaműveknek kérnénk saját, egyedi főcímet adni (tehát nem elegendő például annyi, hogy a Queen: A kind of magic kritika - ez alcímnek jó lehet, de főcímnek túl általános).

 

Nevezés: Jelentkezni még nem publikált és már publikált írásokkal egyaránt lehet.

 

Beküldési limit: Egy pályázó akár több műfajban, de maximum 3 pályaművel vehet részt a pályázaton.

 

Beküldési határidő: 2023. május 26, péntek, 24:00.

 

Részvételi díj: 1000 Ft / pályázó. Tehát összesen ennyi, nem pályaművenként.

 

A részvételi díjat banki átutalással lehet rendezni az alábbi elérhetőségre:

Szinayné Vig Orsolya,

Otp bank,

11773133-00947037

Nevezést végérvényesen elfogadni a nevezési díj beérkezését követően tudunk.

 

Értékelés: Mivel a pályaművek értékelése a beérkezést követően folyamatosan fog zajlani, a pályázat végeredménye 2023. május 27-től lesz elérhető webes felületünkön. A végeredményről a résztvevők személyes email értesítőt is kapnak.

 

A pályázattal kapcsolatban kérdéseket, észrevételeket kizárólag a maradokversdalhalo@gmail.com email címre várunk!

Más felületeken nem áll módunkban ezekkel kapcsolatban reagálni!


Kedveléshez, hozzászóláshoz jelentkezz be Facebook-fiókodba!

   ➥ FRISS KIEMELT KORTÁRS VERS